Belirli Gün ve Haftalar

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun!

18 Aralık Dünya Arapça Günü için öğrencilerimizden size mesajı var!

18 Aralık Dünya Arapça Günü Kutlu Olsun..

Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir.

Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder.

Kütüphane Haftası kutlu olsun.

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası'nın amacı, sağlık sorunları ile ilgilenmek kadar yaş alan büyüklerimizin hayatlarının bu döneminde, daha genç insanlar tarafından gösterilecek saygı ve sevgiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını vurgulamaktır.

Yaşlılarımız yaşadıkları olaylar ve tecrübeleri ile geleceğin şekillenmesine ışık tuttuğunu unutmamamız gereklidir.

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası vesilesiyle tüm yaşlılarımızın bu haftasını kutluyor, hayatlarını sağlık, huzur ve mutlulukla geçirmelerini diliyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun!

Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

Bilim ve Teknoloji Haftası

Bilim ve teknoloji haftasının kutlanmasındaki amaç, ülkemizde bilgi toplumu oluşturmaktır. İnsanların bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır.

Araştıran, geliştiren, çözüm üreten, bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojiye ilgi duyan bireyler yetiştirme hedef ve gayretimizle, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kutlu olsun.

Yoksullara Yardım Haftası, ilk kez 1993 yılında Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı-YOYAV tarafından başlatılan etkinlikler gelenekselleşmiş, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 12-18 Aralık tarihi "Yoksullara Yardım Haftası" olarak ilan edilmiştir. Temel amaç toplumda yoksullukla ilgili farkındalık düzeyini yükseltmek, toplumun temel taşı bireylerde yoksulluğa karşı hareket bilinci uyandırmaktır.

Toplumumuzda var olan yardımlaşma ve dayanışma bilincinin daha da artması temennisiyle Yoksullara Yardım Haftasını kutluyoruz.

Anadolu'nun en önemli değerlerinden biri Mevlana Celaleddin Rumi'dir. Ülkemizde ,Hz Mevlana 'nın vuslata kavuşmasının 748. Yıldönümünde , 7-17 Aralık tarihleri  arasında çeşitli anma etkinlikleri düzenlenmektedir.

Mevlana hazretleri, dünya için önemli bir düşünürdür. Mistisizm denilince akla gelinen eserleriyle birçok kişiyi eklemiştir. Aşk, sevgi ve dürüstlük kavramlarını işleyerek, insanları Allah'a davet eden Mevlana hazretleri, Tasavvuf ehli ve tarikat piridir. Bu yönleriyle Anadolu medeniyetinde birçok iz bırakan Mevlana hazretleri için yılın her döneminde anma organizasyonları düzenlenir.

Mistik Müzik festivalleri, konferanslar, semazen gösterileri ve çeşitli gösterilerle bir hafta boyunca Mevlana hazretlerinin tasavvufa kattığı değerler insanların gönlünde yeniden yeşertilir.

Biz de bu vesile ile okulumuzda Mevlana Celaleddin Rumi'yi anma etkinlikleri düzenleyip, sevgi ve rahmet ile anıyoruz.

İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan gündür.

Lösemi ciddi fakat tedavisi olan bir hastalıktır.

Sevgi ve umut, lösemili çocuklarımızın ihtiyacı olan öncelikli iki şey. Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, tüm dünyanın ve Türkiye'nin Lösemili Çocuklar Haftasını kutluyor, sağlıklı ve mutlu nesillerle geleceğe uzanmayı ümit ediyoruz.

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası
Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında her yıl "Organ ve Doku Bağışı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir.  Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır.

Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüklerine, Hastanelere, Aile Hekimliklerine başvurabilir ve detaylı bilgi alabilirler.