May

‘Vefalı Gönüller, Vefakâr Şehirler’ isimli öğrenci değişim programı kapsamında 4-12 Mayıs tarihlerinde okulumuz Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Kütahya Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrenci değişimleri olacaktır.

May

Okulumuzda edebiyat ve düşünce dünyamızda derin izler bırakan Yedi Güzel Adam Alaeddin Özdenören, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Mehmet Akif İnan ve Sezai Karakoç'un şiirlerinden ve kısa hayat hikayelerinden oluşan Yedi Güzel Adam dinletisi yapıldı.

Bu etkinliğimizde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Av. Mehmet GÜNEŞ öğrencilerimize verimli ders çalışma teknikleleri ve ilham veren öyküler isimli konferansını vermiştir.

"Kitap en iyi dosttur"

1964'ten bu yana Mart ayının son haftası pazartesi günü başlayan hafta "Kütüphaneler Haftası" olarak değerlendirilmektedir. Kütüphaneler haftasının amacı, kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmaktır.

Bu konuya dikkat çekmek için her yıl yaptığımız gibi bu yıl da öğrencilerimizle birlikte ilçemizde bulunan Halk Eğitim Merkezi Kütüphanesi ziyaret ettik.

Okulumuzda il geneli izleme ve değerlendirme sınavı gerçekleştirilmiştir.

Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunduk.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Mübarek üç ayları ve bu aylar içerisinde mukaddes bir gece olan Miraç kandilini anlamak ve anlatmak adına okulumuzda Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç.Dr.Halil BATUR'un da katılımıyla Miraç ve Namaz konferansı düzenlendi. Emeği geçenlere  teşekkür eder bu gecenin hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederiz.

Ock

Bahçesaray Düğün Salonunda  Kurtalan Kaymakamlığı,Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kurtalan  İşler Kitabevi isbirligi ile düzenlenen  eğitimci yazar Mehmet Gönüler tarafından verilen eğitim seminerine 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz ile katıldık.

9. ve 10. Sınıflarımıza yönelik okulumuz öğretmenlerinin hazırlamış olduğu tarama sınavı, 11. ve 12. Sınıflarımıza yönelik il geneli TYT deneme sınavı uygulanmıştır.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sınav haftası öncesi değerlendirme ve bilgilendirme amacıyla öğretmenler kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Öğrencilerin akademik ve pedagojik gelişimlerini desteklemek için bir takım kararlar alındı.

2023-2024 eğitim öğretim yılında Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak okulumuzda yapılan YKS çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıyı Kurtalan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Salim METE başkanlığında, Ölçme ve Değerlendirme ilçe koordinatörü Mesut KAPAN ile birlikte idareci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçen toplantıda öğrencilerimizin başarılarını artırma yolları için yol haritası belirlendi.  Emeği geçip katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Bugün Kurtalan Anadolu İmam Hatip lisesi olarak 60 öğrencimiz ile beraber Siirt kitap fuarına gittik.

Öğrencilerimiz hem farklı yazarlar ile tanışma hem de farklı türde kitapları bir arada görüp satın alma imkanına sahip oldu.

Öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz ile birlikte okul mescidimizde sabah namazında buluştuk.

Namazdan sonra okul yurdumuzun yemekhanesinde çorba ikramı gerçekleştirildi.

Katılan herkese teşekkür ederiz.

Nis

‘Peygamberler Şehri Kudüs’ belgeselini öğrencilerimizle birlikte izledik.

Yaklaşık iki haftadır devam eden okul münazara turnuvasında bugün 9-E ve 10-A arasında gerçekleştirilen turnuva finalinin kazananı 10-A sınıfı olmuştur.

Yarışmada emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, dereceye giren sınıflarımızı tebrik ederiz.